Skip to content
Okategoriserade

Kan man gå ned i vikt med matcha?

Matcha är ett finmalt grönt te. Innan skörd har bladen skyddats från solljus, vilket ökar klorofyllnivåerna och därmed näringsinnehållet.

Det färdiga matchapulvret vispas ut i varmt vatten eller mjölk då får du en matchalatte och drycken blir ett koncentrat av det gröna teets kända hälsofördelar. I en enda tekopp ryms tio gånger mer näring jämfört med klassiskt bryggte och mätt i antioxidanter är koncetrationen nästan 500 gånger mer än i ett färskt äpple.
Det är också smakskillnad på bladen högst upp i plantan och längst ned som är större. Den större smakar alger och den högst upp nyttigare och finare smak.
Behöver du kaffe för att kvickna till på morgonen? Du kan också bli pigg på matcha. Prova en kopp matcha-te, som sägs väcka kroppen på samma effektiva sätt – men med fördelen att energitoppen varar längre.  Den balanserade energiknuffen beror sannolikt på att matcha är naturligt rikt på aminosyran L-theanin, som är stressdämpande och rogivande. Matcha ökar din ämnesomsättning och sätter i gång din sköldkörtel då den innehåller 137 ggr mer av det ämne som ökar din sköldkörtelhormon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *