Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Vill dela med mej att ett superenkelt och gott glutenfritt scones-recept!

För några år sedan fick jag ett recept på supergoda glutenfria scones som vi ofta bakar här hemma. 🥖 Vi har testat massa olika kombinationer av glutenfria mjölsorter men originalet är helt klart bäst! Och idag bakade Vile själv och bjöd oss till frukost! 😋

Små börjar bli stora…!

Nyfiken på receptet?

dl teffmjöl
2 dl durramjöl
1 dl pofiber
2 tsk psylliumfröskal
tsk bakpulver
2 krm salt
50 g kokosolja
Ca 4 dl valfri mjölksort

Blanda alla torra ingredienser. Häll i oljan, funkar både en varm sommardag med rinnande olja som en kall vinterdag med lite hårdare konsistens. Tillsätt mjölken och blanda snabbt ihop till en klibbig deg, likt en hårdare havregrynsgröt. Jag använder Kenwoods köksassistent, den är grym!

Forma 9 st scones. In i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.

Teff- och Durramjöl är två mineral- och fiberrika mjölsorter som härstammar från Afrika. Båda är naturligt glutenfria och kan ersätta ex. rågmjöl.

 

Med kärlek och värme / elina 🌸

Du är jätte välkommen in på min Instagram

#glutenfritt #låtmatenvaradinmedicin#inspirechangeinlife #enkelhälsa#backtobasics #familyfirst#digitalnomad #holistichealth#holistichealthacademy #directsales#workfromhome #testbasednutrition#nextgenerarion #enklarecept#vimedbarn #entrepreneurlife#bossmum #boymom#influencersofsweden#helpingyousucceed

Lämna ett svar

Till startsidan