Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Pannkakor med banan och kikärtsmjöl

Pannkakor är ju gott, men det är inte alltid så nyttigt – fullproppat med komjölk och vetemjöl – två ingredienser som jag inte förespråkar.

Idag testade vi ett nytt recept här hemma  som jag vill dela med mig utav. 

Recept

3 dl kikärtsmjöl
1 tsk salt
1 tsk rivet citronskal
1 tsk bakpulver
5 dl vatten
2 st bananer 
3 dl havregryn
2 ägg
2 msk kokosolja + kokosolja att steka i

Jag började med att mixa banan och havregryn i en mixer så havregrynen blev  grynigt. Har du ingen mixer så ta havremjöl eller helt havregryn, det fungerar säkert ok det med 🤷🏽‍♀️. 
Blanda i resten av ingredienserna. Smeten ska bli ganska lös, likt en vanlig pannkakssmet. 

 

Tillsätt ex. gurkmeja om du vill nytta till dem ännu mera! Gurkmeja är känt för b.la. sin antiinflammatoriska effekt.

 

Grannen lånade ut sitt munkjärn, därför de söta pannkaksmunkarna på bilden.
Jag stekte även några i vanligt plättjärn vilket också funkade bra!

Dela gärna med dig utav ditt favoritrecept!

Smaklig spis 😋

Matbetyg

Följ mig gärna på Instagram @elinacarblom

Lämna ett svar

Till startsidan