Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Snabba morgonscones

Att vakna till doften utav nybakat bröd är väl bland det bästa som finns 😋

Idag när jag vaknade rörde jag ihop Rions favorit scones. Så enkelt och så gott 😋 och inte tar det nån speciell tid heller. Säg ca 20min tills du har rykande färskt bröd att servera.

 

Recept

dl teffmjöl
2 dl durramjöl
1 dl pofiber
2 tsk psylliumfröskal
tsk bakpulver
2 krm salt
50 g kokosolja
Ca 4 dl valfri mjölksort

Blanda alla torra ingredienser. Häll i oljan, funkar både en varm sommardag med rinnande olja som en kall vinterdag med lite hårdare konsistens. Tillsätt mjölken och blanda snabbt ihop till en klibbig deg, likt en hårdare havregrynsgröt. Jag använder Kenwoods köksassistent, den är grym!

Forma 9 st scones. In i ugnen på 225 grader i ca 15minuter.

 

Teff- och Durramjöl är två mineral- och fiberrika mjölsorter som härstammar från Afrika. Båda är naturligt glutenfria och kan ersätta ex. rågmjöl.

 

– Jag vill att hälsa ska vara enkelt, inte sätta förbud och jobbiga måsten utan hitta en matlivsstil som håller på sikt.

Följ mig gärna på Instagram @elinacarblom

 

Lämna ett svar

Till startsidan